Leicon: de referentie voor indoor speeltuinen in EuropaOmdat een kind het verdient

Leicon: een korte bedrijfsvoorstelling

25 jaar ervaring met indoor speeltuinen

Leicon, voluit Leisure Consulting Company, is de ontwerper en installateur van indoor speeltuinen in geheel Europa. Het familiebedrijf Leicon werd in 1994 opgericht als verdeler van gekeurde openlucht speeltoestellen van internationale fabrikanten, aan openbare besturen en privé-investeerders. Sinds 1999 ontwerpt en bouwt Leicon indoor speeltuinen. Vijfentwintig jaar na oprichting geeft Leicon aan bijna twintig mensen werk in Ieper en aan een dertigtal monteurs op locatie.

 

Een pionier met ervaring

Leicon is op het Europese vasteland een pionier in de wereld van indoor speeltuinen. In 1996 verkocht Leicon haar eerste funhouse of indoor speelstructuur voor een Franse fabrikant. In de daaropvolgende jaren verdeelde Leicon de toestellen van twee buitenlandse fabrikanten om in 1999 uiteindelijk zelf de productie in handen te nemen. De ervaring die de arbeiders hadden opgedaan bij het plaatsen van zowel openlucht- als indoorspeeltoestellen was bij het opstarten van een eigen productie van cruciaal belang. Dankzij krachtige pc’s en performante software kunnen er professionele 3D ontwerpen voorgelegd worden om de kandidaat-koper een zo goed mogelijk beeld te geven van zijn virtuele speeltuin. Leicon beschikt over een eigen productiehal en stockageruimtes op een terrein van 10.000 m², waar alle toestellen geproduceerd worden. Zes externe, professionele montageteams zorgen voor een professionele plaatsing overal in de wereld.

 

Als u het graag op maat en vol spelelementen heeft...

Het ontwerpen van een indoor speeltuin is vakwerk. Eerst een vooral speelt de vorm van het gebouw een belangrijke rol maar daarnaast zijn ook de wensen van de klant en het beschikbare budget zaken om mee rekening te houden. Na een eerste gesprek wordt een eerste ontwerp gemaakt. De tekeningen en ontwerpen worden daarna zolang aangepast tot bereikt wordt wat de klant in gedachten heeft. Leicon staat bekend om zijn indoor speeltuinen boordevol spelplezier. Wij bieden geen lange lege gangen, maar speeltuinen die bestaan uit verschillende speelniveaus, barstensvol speelwaarden. Uiteraard worden alle ontwerpen gemaakt rekening houdend met de strenge Europese veiligheidsnormen en volgt Leicon de veranderingen van de normen op de voet.