OVER LEICON

Leicon, voluit Leisure Consulting Company, is een fabrikant van leisure producten zoals overdekte speeltuinen, trampolineparken en opbouwzwembaden. Het bedrijf groeide van een kleine speler uit tot een internationaal begrip in de speeltuinsector. De productie van de indoor speelstructuren en de zeilen gebeurt volledig intern, waardoor de kwaliteit van de spelactiviteiten en de veiligheid van de kinderen voorop staan bij Leicon.


Geschiedenis

2024
Binnenkort marktleider in de VS?

Dit jaar zal Leicon de kaap van 100 indoor play centers in de VS ronden en is daarmee goed op weg om er marktleider te worden.

2020
Opbouw-zwembaden

Tijdens de covid lockdown ontwerpt Leicon met de onderdelen voor indoor speeltuinen een eigen type zwembaden. Swimlanes is een instant succes. 

2012
Eigen indoor speeltuin

Leicon koopt het gebouw naast de fabriek en richt het gebouw in als operationele showroom voor haar klanten. Conquesta is intussen een referentie voor alle kinderen in de regio.

2009
Nieuwbouw

In 2009 bouwt Leicon een fabriek te Ieper. Nauwelijks drie jaar later verdubbelt het gebouw in omvang.

2005
Internationalisering

Na Nederland, Frankrijk en Duitsland gaat Leicon ook speeltuinen bouwen in Marokko, Algerije, Libanon, Congo en de VS.

2000
Zeildoeken

Leicon start met een afdeling voor zeildoeken ter ondersteuning van de productie van speeltuinen, maar ook voor andere markten.

1998
Indoor Play

Enkele jaren later zet Leicon de stap naar de ontluikende markt van binnenspeeltuinen.  

1994
Oprichting

Leicon, voluit Leisure Consulting Company, werd in 1994 opgericht en verkocht speeltoestellen van internationale fabrikanten voor openbare besturen en privé-investeerders in België.

Kwaliteit en veiligheidAls ontwerper en leverancier van binnenspeeltuinen loopt Leicon voorop op het vlak van de kwaliteit. Vanaf de ontwerpfase zal u merken dat kwaliteit voor ons van cruciaal belang is. Onze 3D ontwerpen geven immers een realistisch beeld van hoe uw indoor speeltuin er in de realiteit zal uitzien. De ontwerpen gaan vergezeld van een gedetailleerde omschrijving van alle speelwaarde in de speeltuin en dit per niveau. Daarnaast blinken onze ontwerpen uit door creativiteit en inventiviteit. Ons doel is immers om u een unieke binnenspeeltuin aan te bieden. Hierbij speelt de vorm van uw gebouw weinig rol: wij kunnen speelstructuren ontwerpen die naadloos iedere hoek van uw indoor speelhalle volgen.

Maar ook bij de installatie en de afwerking hebben wij oog voor een optimale kwaliteit. Wij maken zoveel mogelijk alle onderdelen zelf waardoor we een maximale controle hebben over de kwaliteit van het eindproduct. Van de buizen zal in de speelstructuur na de montage geen stukje ijzer meer zichtbaar blijven. Alles wordt naadloos afgewerkt met mousse en brandwerende pvc. Daarnaast kunt u de kleur van de pvc kiezen uit een pallet van meer dan tien verschillende kleuren.


Aangezien uw indoor speeltuin gebruikt zal worden door kinderen, is veiligheid het allerbelangrijkste. Wij laten daarom niets aan het toeval over en ontwerpen en installeren onze speelstructuren volgens de geldende Europese normen EN1176 en EN1177. Bovendien hebben alle basismaterialen van de binnenspeeltuin brandwerende eigenschappen en zijn hiervoor gekeurd. Wij gebruiken vuurdovend mousse die M1 gekeurd is, brandwerende pvc die M2 gekeurd is en veiligheidsnetten die M3 gekeurd zijn. Van al onze materialen kunnen we brandwerende certificaten en veiligheidsattesten voorleggen. Als de plaatselijke brandweer u deze certificaten vraagt als voorwaarde voor een vergunning, bezorgen wij u onmiddellijk een kopie.

De veiligheidsnormen voor indoor speeltoestellen voor kinderen zijn terecht zeer streng. Vandaar dat wij ons constant houden aan deze normen en uiteraard ook de evoluties van deze normen op de voet volgen. Hiervoor hebben wij op regelmatige basis contact met de grootste Europese keuringsorganisaties zoals TÜV en Apave.


 


Andere activiteiten


Leicon Zeildoeken


Als internationaal ontwerper en fabrikant van overdekte speeltuinen is Leicon al jarenlang een grote verbruiker van pvc doeken en polyether schuimrubber. In 2005 werd een eigen dekzeilafdeling opgestart, zodat ook andere bedrijven kunnen meegenieten van onze doordachte aankooppolitiek. Leicon's bache-afdeling produceert en herstelt dekzeilen voor alle toepassingen, zowel voor industriële afnemers als voor particulieren.

Leicon Zeildoeken

Leicon Swimlanes


Net als de meeste bedrijven werd ook Leicon getroffen door de wereldwijde uitbraak van COVID-19 in het voorjaar van 2020. Tijdens de eerste lockdown in België creëerden we met de grondstoffen van onze indoor speeltuinen een nieuw type opbouwzwembad. Lang, smal, betaalbaar en om echt in te zwemmen. Eind 2020 werd een korter model met tegenstroom gelanceerd, om eindeloos te zwemmen. Dankzij het succes blijft Leicon Swimlanes ook na de coronacrisis op de markt.  

Leicon Swimlanes